Lidmaatschap Horeca Vlaanderen

Vermelding in de jaarlijkse Horecagids Poperinge-Heuvelland (10.000 ex.) !

Vermelding van uw zaak in onze jaarlijkse handige Horecagids van Poperinge/Heuvelland.

Een jaarlijkse druk in grote oplage van 10.000 exemplaren in handig boekje. Ze worden verdeeld onder alle B&B's - Hotels - Logies & toeristische diensten.

Deze worden intensief gebruikt door de logiesuitbaters en toeristische diensten omdat het voor hen een gemakkelijke manier is om de info rond lokale horeca & activiteiten per deelgemeente zo te geven aan hun klanten.

uiteraard is een vermelding dus heel interessant om extra cliënteel in uw zaak te verkrijgen op elk moment van het jaar!

Uiteraard verdelen we ook een aantal van deze boekjes onder de leden.

De volgende verdeling gebeurt in december voor de editie van 2025.

15% Korting bij Liantis

15% korting bij Liantis

In het kader van onze samenwerking biedt Liantis aan de leden van Horeca Vlaanderen een korting aan van 15%. Deze korting wordt berekend op de beheerskost die wordt aangerekend per werknemer en per loonberekening. Per jaar omvat dit 12 loonberekeningen, 1 berekening vakantiegeld, 1 berekening eindejaarspremie, correcties,….

Wil je gebruik maken van deze korting of heb je graag meer informatie? Neem dan contact op met c.declercq@horeca.be - 0473/81 74 25

Voor meer informatie over de dienstverlening van Liantis kan je terecht op www.liantis.be.

10% Korting auteursrechten Unisono (SABAM)

Als lid van Horeca Vlaanderen heb je recht op een korting op jouw jaarfactuur van Unisono. Deze korting bedraagt 10% op de jaarbijdrage aan auteursrechten met een maximumbedrag van 56,04 euro.

Hoe kan je deze korting aanvragen?

Je bezorgt ons een kopie van jouw Unisono-factuur, een bewijs van betaling en het bankrekeningnummer waarop we de verrekende korting mogen terugstorten. Deze gegevens kan je ons per email  bezorgen.

Let op: de korting kan enkel aangevraagd worden met de officiële factuur van Unisono. De korting is geldig voor de auteursrechten aan tarief horeca. Billijke vergoeding valt hier buiten.

!! Gratis Juridisch Advies !!

Zit je met een vraag? Als lid kan je gratis en onbeperkt bij onze juristen terecht voor snel en correct advies:

• Sociale wetgeving: alle vragen over flexijobs, overuren, ontslag en opzeg, verloningen en vergoedingen, arbeidsduur, studentenarbeid, ...
• Contract-analyse: laat je contract analyseren en krijg advies over je brouwerijcontract, huurcontract, concessie of overeenkomsten met een leverancier
• Doorlichting PV’s: na een controle maken we je wegwijs en helpen je met je rechten en plichten, krijg je tips voor een hercontrole
• Handelshuur en concessies: vragen bij je rechten en plichten in je handelshuurcontract of concessie
• Handelshuurhernieuwing: advies bij de hernieuwing of opzegging van je handelshuurovereenkomst
• HACCP en allergenen: advies omtrent HACCP-wetgeving en controles voedselveiligheid
• Starten in de horeca: startersformaliteiten en wetgeving
• Logies: advies omtrent het logiesdecreet, de hotelclassificatie of de pakketreisrichtlijn
• Fiscaliteit: alle vragen omtrent de witte kassa en BTW-wetgeving
• Wegenwerken
• Vennootschapsvormen
• Camera’s en privacy
• Elektronische betalingen
• ...

Jaarlijks behandelen wij duizenden vragen.
Een onbetaalbaar voordeel.

Jaarlijkse Gids met Kortingsbonnen Horeca West-Vlaanderen

U ontvangt jaarlijks de kortingsgids van Horeca West-Vlaanderen met een waaier aan kortingen bij diverse leveranciers voor leden van Horeca Vlaanderen. Hierin staan tot €600 aan voordelen. Met dank aan het Provinciaal bestuur!

Voordeeltarief Europabank

Europabank, uw partner in betaalverkeer

Sinds jaren heeft Horeca Vlaanderen ook een raamakkoord Europabank. Als lid geniet je daarom van een exclusief voorkeurtarief voor de verwerking van Visa- en Mastercardtransacties in uw zaak. Ook voor de verwerking van betalingen met gewone bankkaarten en een betaaloplossing voor uw webshop kan je bij deze Belgische bank terecht.

Naast deze exclusieve tarieven, bieden ze nog heel wat andere troeven aan. Denk aan advies bij de aankoop of huur van nieuwe terminals voor in jouw horecazaak of ondersteuning bij technische problemen.

Voor alle duidelijkheid, dit gaat enkel over betaalverkeer in uw zaak. U hoeft dus niet persé een rekening te openen bij Europabank om te genieten van deze tarieven. Het betaalverkeer kan gewoon gekoppeld worden aan uw huidige rekening bij eender welke bank.

Wil je graag meer info of een vrijblijvend voorstel ontvangen? Neem contact op met Mieke Decraemer.

T: +32 9 224 74 07 | M: +32 477 98 84 81 mieke.decraemer@europabank.be www.europabank.be

Voordeeltarief Ecocheques

Exclusieve ledenkorting bij Edenred

Als lid van Horeca Vlaanderen, geniet je bij Edenred van een voorkeurtarief op je Ticket EcoCheque-bestellingen!

Ledenvoordeel
Al klant bij Edenred of niet, bestellen is snel en eenvoudig! Log je in via deze link om van je voordeeltarief gebruik te maken en om te bestellen.

Voor Ticket Restaurant:

 • 35% korting op de basis-prestatievergoeding
 • Edenred-kaart voor 4 euro

Voor Ticket EcoCheque:

 • 40% korting op de basis-prestatievergoeding

 

Edenred begeleidt je stap voor stap, detecteert automatisch het aantal Edenred-kaarten die nodig zijn en levert ze direct aan je medewerkers.

Meer info op www.edenred.be.

 

Hoe bestellen?

Om gebruik te maken van het voordeeltarief moet je ingelogd zijn. Ecocheques bestellen kan via deze link.

 

Waarom Edenred?

Met meer dan 40 jaar ervaring in België, is Edenred marktleider inzake extralegale voordelen, met meer dan 1,8 miljoen Belgen die elke dag een oplossing gebruiken.

Tal van exclusieve voordelen

 • Snelle activatie van alle oplossingen
 • Begeleiding en advies: juridisch toezicht, toegewijd commercieel team, notificaties voor werknemers…
 • 4 oplossingen op 1 kaart: maaltijdcheques, ecocheques, cadeaucheques en Sport & Cultuurcheques
 • Performante technologie met activatie van de pincode op aanvraag en betaling met of zonder contact tot € 50
 • Online aankopen met Ticket EcoCheque dankzij de Edenred-kaart
 • Het grootste netwerk van handelaars die de Edenred-kaart aanvaarden

Bijkomend: De lijst met artikelen en diensten die met ecocheques kunnen worden betaald, is verder uitgebreid én werd verduidelijkt om het de gebruiker nog gemakkelijker te maken.

 

Edenred brengt een gloednieuwe kaart uit op de Belgische markt die met onvergelijkbare nieuwigheden de traditionele kaarten het nakijken geeft!

1. Krachtiger
De nieuwe kaart wordt niet alleen aanvaard in het Edenred-netwerk, maar ook in het hele Mastercard-netwerk. Goed voor tienduizenden extra winkels dus!

2. Innovatiever
Mobiel betalen (met een smartphone, smartwatch …) en online betalen (aankopen op het internet) is kinderspel dankzij de kaart.

3. Milieuvriendelijker
De kaart is gemaakt van gerecycleerd pvc-afval uit de industrie. Een primeur in België!

4. En nog steeds 4-in-1
Eén enkele kaart voor maar liefst vier oplossingen: Ticket Restaurant, Ticket EcoCheque, Ticket Compliments en Ticket Sport & Culture.

 

Praktische informatie

1. Wie krijgt de nieuwe kaart?
- Nieuwe werknemers die nog geen Edenred-kaart hebben.
- Werknemers die al een Edenred-kaart hebben, krijgen hun nieuwe kaart zodra hun huidige niet meer geldig is.

2. Moet ik een nieuw contract afsluiten om de nieuwe kaart te krijgen?
Nee, de nieuwe kaart vervangt gewoon de oude. Contractueel verandert er dus niets.

3. Moet ik de nieuwe kaart zelf bestellen?
U hoeft de nieuwe kaarten niet te bestellen. Edenred merkt automatisch hoeveel kaarten er nodig zijn voor de werknemers die er geen hebben en voegt ze toe aan uw bestelling.

 

Wie komt in aanmerking voor ecocheques?

Elke werknemer tewerkgesteld in een onderneming die ressorteert onder het Paritair Comité voor het Hotelbedrijf; ongeacht of dat in een voltijds of deeltijds regime is. Genieten niet van het voordeel: studenten onderworpen aan de voordelige solidariteitsbijdragen. 

Deeltijdse werknemers hebben recht op de bedragen van 250 euro berekend als volgt: bedrag voor een voltijdse werknemer × het aantal in de loop van de referteperiode effectief gepresteerde of gelijkgestelde dagen, gedeeld door 260. Indien het arbeidsstelsel van de voltijds tewerkgestelde werknemers 6 dagen per week bedraagt, moet dit aantal gedeeld worden door 312 (in plaats van 260). Elke effectieve of gelijkgestelde dagprestatie telt voor één dag, ongeacht de duur van de dagprestatie. Dezelfde regels zijn van toepassing op gelegenheidswerknemers.

Voor elke werknemer die niet gedurende de volledige referteperiode via een arbeidsovereenkomst met de werkgever verbonden is (onvolledige prestaties), wordt het bedrag van de ecocheques verhoudingsgewijs verminderd volgens de volgende regel: max. bedrag × aantal volledige kalendermaanden gedekt door de arbeidsovereenkomst tijdens de referteperiode gedeeld door 12. Voor onvolledige kalendermaanden wordt de premie berekend volgens de regels van toepassing op deeltijdse werknemers (op basis van het aantal effectief gepresteerde dagen of gelijkgestelde dagen). Het totale bedrag van de ecocheques is dan de som van beide resultaten.

Voordeeltarief Maaltijdcheques

Elektronische maaltijdcheques: exclusief ledenvoordeel bij Sodexo, Edenred en Monizze

Voor het ontvangen van elektronische maaltijdcheques genieten onze leden van een mooie korting bij de drie leveranciers: Sodexo, Edenred en Monizze.

Hieronder vind je meer details over het exacte ledenvoordeel per leverancier. Wil je gebruik maken van deze exclusieve ledenkorting? Neem dan contact op met je regiocoördinator.

• Provincie Antwerpen: Sam Vanaken - s.vanaken@horeca.be - 0474/88 00 02
• Provincie Oost-Vlaanderen: Luc Van Daele - l.vandaele@horeca.be - 0476/85 03 61
• Provincie West-Vlaanderen: Carole De Clercq - c.declercq@horeca.be - 0473/81 74 25

 

Pluxee (voormalige Sodexo) 
Sodexo is één van de 3 Belgische uitgevers van maaltijdcheques (Lunch Pass). Horeca Vlaanderen leden genieten een voordeeltarief bij Sodexo wanneer klanten via een betaalterminal met elektronische maaltijdcheques wensen te betalen.

Ledenvoordeel
• 1,3555% transactiekosten – normaal tarief: 1,50% (minimale kost 0,1232 euro)

Edenred
Edenred is één van de 3 Belgische uitgevers van maaltijdcheques (Ticket Restaurant). Horeca Vlaanderen leden genieten een voordeeltarief wanneer klanten via een betaalterminal met elektronische maaltijdcheques wensen te betalen.

Ledenvoordeel
• Slechts 1,05% transactiekosten – normaal tarief: 1,55% + geen minimumbedrag
• Gratis instappen - normaal tarief: 125 eur excl. BTW
• Geen licentiekosten - normaal tarief: 6,10 eur excl. BTW per maand per terminal

 

Monizze
Monizze is één van de 3 Belgische uitgevers van maaltijdcheques. Horeca Vlaanderen leden genieten een voordeeltarief bij wanneer klanten via een betaalterminal met elektronische maaltijdcheques wensen te betalen.

Ledenvoordeel
• 1% transactiekosten (minimum 0,03 eur voor alle bestedingen onder de 3 eur, maximum 0,10 eur voor alle bestedingen vanaf 10 eur) in plaats van een minimale transactiekost van 0,045 eur.
• Er is geen maandelijks abonnement en geen jaarlijkse licentie.
• Je betaalt noch aansluitingskosten, noch installatiekosten.

Voordeeltarief bij Q8

Horeca Vlaanderen-leden genieten van een korting bij het tanken in alle 480 Belgische Q8-tankstations. Voorwaarde is dat je een Q8 Liberty kaart op naam van jouw zaak hebt staan van je zaak. 

Alle voordelen van de Q8 Liberty tankkaart op een rij:

 • U ontvangt twee keer per maand een elektronische factuur.
 • De Q8 liberty tankkaart is gratis. U betaalt geen kosten, enkel uw verbruik.
 • Als de pompprijs toch lager is dan de officiële brandstofprijs min de Horeca Vlaanderen korting, dan betaalt u de prijs aan de pomp (laagste prijsgarantie).
 • Volledig online kaartbeheer via de gratis Q8 liberty web tool.
 • Uitgebreid en groeiend netwerk van meer dan 500 Q8 en Q8 easy stations in België.
 • U spaart 1 Smile per liter bij elke tankbeurt en ruilt deze in voor korting of cadeaubonnen.
 • Mobiel tanken in alle Belgische Q8 stations met uw smartphone.
 • Via de handige Q8 app vindt u altijd een station in uw buurt.

Alle informatie over Q8 kan je terugvinden op http://www.q8.be/

Interesse?
Via deze link kan je jezelf registreren. Hiervoor dien je in te loggen met jouw lidnummer van Horeca Vlaanderen. Q8 bezorgt je de nodige documenten.
Reeds klant bij Q8? Stuur een email naar fleetcard@q8.com en geef je Horeca Vlaanderen lidmaatschap nummer door. Zo ontvangt je voortaan ook de ledenkorting.

Gratis Opleidingen & infosessies

Wil je graag goed op de hoogte zijn, professioneel groeien of nieuwe kennis verwerven? Dan is de Horeca Academie helemaal iets voor jou! De Horeca Academie organiseert tal van kwaliteitsvolle en gratis opleidingen.

In onze opleidingsbrochure en op onze website www.horecavlaanderen.be/academie vind je een aantal nieuwe opleidingen om je verder te informeren over wetgeving en regelgeving, om je zaak een boost te geven met marketing en social media of om je financiën onder de loep te nemen. Voor elk wat wils dus!

Wat mag je verwachten van onze opleidingen? Wij zorgen dat je met praktische, haalbare tips naar huis gaat. We gaan op zoek naar de best practices en vertalen deze naar bruikbare tips, dankzij concrete situaties van de deelnemers. De lesgevers zijn professionelen met een gedegen ervaring en voeling met de sector.

Op dit moment worden de opleidingen van de Horeca Academie aangeboden in de vorm van online sessies en webinars. Zodra de regelgeving dit weer toelaat, zullen we ook infosessies organiseren op locatie in alle provincies.

De opleidingen van de Horeca Academie worden gratis aangeboden met de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen en Metro Cash & Carry.

Heb je vragen of wens je meteen in te schrijven voor een van de opleidingen? Je kan hier een volledig overzicht zien van alle opleidingen.

Altijd goed geïnformeerd en als eerste op de hoogte

Als sectorfederatie zijn wij steeds als eerste op de hoogte en dat zetten we in zodat jij altijd goed geïnformeerd bent.

Horeca Flash: altijd als eerste op de hoogte
De Horeca Flash is onze digitale nieuwsbrief met telkens één onderwerp: een belangrijke wijziging in de wetgeving, een interessante samenwerking met één van onze partners, het nieuwe aanbod van onze opleidingen, een waarschuwing over een reclameronselaar of malafide leverancier, ... . Als lid ben je hiervan als eerste op de hoogte

Brochures, inspiratiegidsen en checklists: leer bij en laat je inspireren
Horeca Vlaanderen heeft heel wat praktische en handige brochures, inspiratiegidsen en checklists in huis. Ze helpen je om orde te zijn of iets op te steken om je zaak verder te laten groeien. 

Modeldocumenten en standaardovereenkomsten
Ben je op zoek naar een arbeidsreglement, raamakkoord voor flexijobs of voorbeeld algemene voorwaarden? Op het ledennet van Horeca Vlaanderen vind je alle relevante documenten terug.

Je kan hier een volledig overzicht zien van alle publicaties.

Gratis Toegang tot Horeca Expo

Horec Expo: gratis toegang en fast-lane

Plan je dit jaar een bezoek aan Horeca Expo in Gent? Kom dan zeker langs de stand van Horeca Vlaanderen! Je vindt ons terug aan de ingang van de grote hall (standnummer 1000). Horeca Vlaanderen heeft ieder jaar toegangscodes ter bescikking voor haar leden. Als lid kan je ze aanvragen via door een bericht te sturen naar info@horeca.be met vermelding van je naam, de naam van je zaak en je lidnummer. Er worden maximum toegangscodes voorzien per onderneming.  

Fast-lane
Als lid van Horeca Vlaanderen geniet je van een aantal extra voordelen op Horeca Expo. Zo kan je op vertoon van je lidkaart gebruik maken van de snelle VIP-ingang rechts in de entreehall. Zo verspil je geen kostbare tijd in de wachtrij. Opgelet: je dient op voorhand nog wel te registreren met een toegangscode.

Voor meer informatie over Horeca Expo Gent kan je ook terecht op www.horecaexpo.be.

Gratis HACCP Gids

Om een horecazaak uit te baten moet je in regel zijn met de hygiënewetgeving. Als lid van Horeca Vlaanderen krijg je gratis de gedrukte versie van de HACCP-gids met alle nodige informatie om te voldoen aan de regelgeving rond voedselveiligheid.

Hoe kan ik de HACCP-gids aanvragen?
De digitale versie van de HACCP-gids is beschikbaar voor iedereen en kan je hier downloaden. Als je liever de gedrukte versie wenst te ontvangen, mag je dit contactformulier invullen. Leden ontvangen gratis een exemplaar van de gedrukte versie. Wie geen lid is, betaalt 22,55 euro voor de handling en de verzending.

Het Lidgeld van horeca Vlaanderen is ook 100% fiscaal aftrekbaar. Dit gecombineerd met enkele van de voordelen zorgt voor een gegarandeerd rendement van uw lidmaatschap!

Last But Not Least:

Samen staan we sterk! Met hoe meer we samen onze beroepsfederatie vertegenwoordigen hoe luider we onze stem kunnen laten horen!